de KUNST om te 'ZIEN'

Click here to edit subtitle

 Van harte welkom!


ID Award is ontstaan uit liefde tussen Ida en Ward. Elkaar gevonden in de jeugdbeweging, realiseerden ze een team met passie voor pedagogie en sociaal welzijn. De maatschappelijke zetel van ID Award is TIDAC, afkorting van The ID Award Connection bvba, gevestigd in de nabijheid van de trappistenabdij van Westmalle.


Ida, 79 jaar, heeft als maatschappelijk werkster steeds mensen geholpen met hart en ziel. Momenteel blijft ze vrijwilligster voor meerdere goede doelen.


Ward, 84 jaar, heeft, als leerkracht, nadien inspecteur (begeleider zoals hij het liever noemt), tot op heden innoverende pedagogische idee├źn verwezenlijkt. Als bezieler van dit project zegt hij: "De blijvende waarden van het ontdekken van vriendschap ontstaat in een eigen gemaakte film die, als herinnering, maar ook bevestigend van de persoonlijkheid van leerlingen kan werken."


Het realiseren van deze film wordt door ID Award aangeboden met twee boeiende pedagogische projecten:


de tweedaagse FilmExpeditie buiten de vertrouwde schoolmuren voor een hogere zelfreflectie bij de leerlingen

of

het FilmUur binnen de school met begeleiding door ons langs internet. Zonder extra werk voor de leerkracht. De leerlingen filmen onze opdrachten met wat beschikbaar is in de school: tablets, smartphones... en sturen hun beelden door naar ons voor montage.


Beide projecten hebben een film als eindresultaat en worden door het team van ID Award begeleid.


Als leerkracht zal je trots zijn over je leerlingen. Als leerling kan je een blijvende herinnering koesteren aan klasgenoten, leerkracht en school.-3:35