de KUNST om te 'ZIEN'

Click here to edit subtitle

ID Award is een klein professioneel audiovisueel familiebedrijfje. Het vindt haar oorsprong bij het huwelijk van Ida en Ward die elkaar leerden kennen in de jeugdbeweging. Zij kregen vijf kinderen. Allen gIngen in het onderwijs of de zorgsector. Na een zwaar verkeersongeval en het succes van een scenario voor het Ministerie van Onderwijs, ingediend door Ward, werd het bedrijfje ID Award opgericht, vlakbij de Trappistenabdij van Westmalle, met audiovisuele creaties enkel voor onderwijs. 


Ward en Wouter bezochten scholen in Nederland en Vlaanderen en realiseerden meerdere films waarin het pedagogisch project van de school op een originele manier in beeld werd gebracht door de leerlingen zelf.

Zo bijvoorbeeld voor Praktijkschool Het Plein in Amsterdam.  


Sinds 2016 startten zij het FilmUur en de tweedaagse FilmExpeditie waarbij leerlingen zelf een film realiseren over vriendschap, schoolervaringen en toekomstverwachtingen. Sindsdien namen meer dan 2000 leerlingen, leerkrachten en directies deel, telkens met grote tevredenheid.


Ward is ondertussen 85 met nog steeds vernieuwende pedagogische idee├źn: "De blijvende waarden van het ontdekken van vriendschap, ontstaan in een zelfgemaakte film die kan werken als herinnering, maar ook als bevestiging van de persoonlijkheid van de leerling zelf." AUTUMN SUNSET 1:36
ACOUSTIC SOUNDS
-1:36